pátek 20. září 2013

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou
na těsto potřebujeme:
1 hrnek celozrnné mouky
1 hrnek pšeničné mouky
necelého půl hrníčku třtinového cukru
1/3 hrnku oleje
 20g ovesných vloček rozmixovaných s hrníčkem vody (před mixováním 5 minut povařit nebo nechat nějakou dobu namočené)
1 banán
kypřící prášek

vršek koláče:
plátky jablek
skořice
drobenka (mouka, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr)

Vločky po rozmixování s vodou rozmixujeme ještě s banánem a smícháme všechny ingredience na těsto, vylijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto poklademe plátky oloupaných a na plátky nakrájených jablek a zasypeme drobenkou.
Pečeme na 180-200°C. Čas dle typu trouby.

4 komentáře: